Echografie

Wat is een echografie?

Bij een echografie worden (bewegende) beelden gemaakt van zachte weefsels, zoals spieren, pezen, banden en kapsels. Dit gebeurt met ultra-geluidsgolven. De ultra-geluidsgolven worden uitgezonden met behulp van een zogeheten transducer, die over uw huid wordt bewogen. De geluidsgolven worden door verschillen in dichtheid van het weefsel in verschillende golflengten weerkaatst en door de transducer opgevangen. Vervolgens worden deze signalen weer door een computer in beelden omgezet.

Peesletsels

Met echografie kunnen bijvoorbeeld letsels van pezen in beeld worden gebracht en de ernst van het letsel worden bepaald. Dit is belangrijk om de patiƫnten goed te adviseren wat zij beter wel of niet kunnen doen. Voor de therapie is echografie een belangrijk criterium om de belastbaarheid van de weefsels in de hersteltraining te bepalen.

Echografie en shockwave

Om een shockwavebehandeling nog effectiever te laten zijn maken wij bij een aantal indicaties voor en na de behandelsessies een echo. Zo kan er ook objectief verandering worden vastgesteld.