Jeanette Bijl

Fysiotherapeut

Aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag. 
 

Mijn naam is Jeanette Bijl-Roozendaal, ik ben gecertificeerd algemeen fysiotherapeut sinds 2016. Ik heb mijn opleiding gedaan aan de Hogeschool Utrecht en sinds 2017 werkzaam in het gezondheidscentrum de Vier Trappen. Voordat ik Fysiotherapie ging studeren heb ik de opleiding gedaan voor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Maar tijdens mijn stages kwam ik erachter dat ik de medische kant van het vak erg leuk vond maar ik het contact met mensen miste. Dit heb ik gevonden in de Fysiotherapie. Het mooie aan mijn vak vind ik de connectie met mensen, samen een oplossing vinden voor het probleem van het lichaam. Ieder mens is uniek en ieder probleem verdiend een behandeling op maat. 

Naast algemene fysiotherapie kunt u bij mij terecht voor:

  • Shockwave behandeling: Met Shockwave kunnen chronische ontstekingen zoals hielspoor, fasciitis plantaris, verkalking in de schouder, tennisarm, golfelleboog behandeld worden. Door ‘schokgolven’ te gebruiken op de pijnlijke plek kan het genezingsproces versneld worden door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren.
  • Medical taping: Deze methode gebruikt elastische tape om spieren in hun functie te ondersteunen. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting.
  • Pijnvrije mobilisatie volgens Stenvers en Mulligan: Stenvers mobilisatie is speciaal gericht op beperkingen in het schoudergewricht. Hierbij wordt er vanuit het schouderblad gewerkt om de beperking van de schouder pijnvrij op te lossen. Mulligan’s mobilisatie kan gebruikt worden voor alle gewrichten. Deze techniek gaat er vanuit dat er klachten zijn ontstaan na het ontsporen van een gewricht. De klachten kunnen opgelost worden door het gewricht weer pijnvrij te laten sporen.
  • Echografie: Door middel van echografie kunnen spieren en pezen in beeld worden gebracht waardoor een duidelijke diagnose gesteld kan worden en een beter behandelplan gemaakt kan worden. 
  • Revalidatie bij heup- en knieprothesen; aangesloten bij het Netwerk Orthopedie. 
  • Omgaan met artrose; aangesloten bij het Artrose Netwerk.
  • Revalidatie na een Beroerte/CVA; aangesloten bij het CVA Netwerk. 

Jeanette Bijl is BIG-geregistreerd onder nummer 19921659404 en ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF.