Liesbeth Commandeur

Fysiotherapeut

Aanwezig op maandag, dinsdagochtend en donderdag 

Ik heb een jarenlange ervaring als fysiotherapeute, met tussendoor een 10-jarig zijstapje naar het geven van zwangerschapsgym en nagym. Het volgen van cursussen heb ik altijd interessant gevonden, waardoor mijn vak inspirerend en boeiend is gebleven.

Ik hou van de gevarieerdheid in mijn werk, in zowel klachtenbeelden als persoonlijkheden, waarbij het prettig is om de lichamelijke klachten samen met de cliënt aan te pakken.

Dit zie je heel goed bij revalidatieprocessen en het werken met oudere mensen. Het is leuk om er zo veel mogelijk uit te halen, qua functies. Met geduld en volhouden kunnen er veel hobbels genomen worden; het is mooi als je ziet dat mensen beter gaan functioneren en gemotiveerd kunnen worden om actief te blijven.

Naast algemene fysiotherapie kunt u bij mij terecht voor:

  • Manuele therapie volgens Marsman. Met Marsman therapie is het mogelijk om wervelkolom, en alle andere gewrichten  p een rustige manier te mobiliseren, zodat de beweeglijkheid verbetert kan worden, met  als gevolg een betere functie, waardoor ook vaak de pijn vermindert of verdwijnt.
  • Triggerpointbehandeling: Pijnlijk gespannen punten, de zgn. Triggerpoints, in de spieren kunnen specifieke klachtenpatronen veroorzaken in de vorm van pijn, prikkelingen of andere sensaties. Door deze punten te behandelen kunnen deze klachten verdwijnen. Door mede te zoeken naar de oorzaak van de lokale overbelastingen bewustwording hiervan kan het aanpassen van houding en beweging kan herhaling voorkomen worden.
  • Valpreventie advies: Door middel van tests op het gebied van balans in verschillende houdingen en activiteiten kan gekeken worden waar de problemen liggen en of er mogelijkheden zijn om dit te verbeteren of op vangen.Tevens kan de thuissituatie en ADL doorgenomen worden om te kijken of er op dat gebied nog verbeterpunten zijn.
  • Voetklachten: Het trainen van de voetspieren kan helpen om problemen als hallux valgus en doorgezakte voeten te verbeteren. Vaak is het een lang traject, maar met veel geduld en motivatie en discipline is het goed om te merken dat het functioneren van de voeten beter kan gaan worden.
  • Shockwave behandeling
  • Ontspanningstherapie
  • Revalidatie bij heup- en knieprothesen; aangesloten bij het Netwerk Orthopedie.
  • Omgaan met artrose; aangesloten bij het Artrose Netwerk.

Liesbeth Commandeur is BIG-geregistreerd onder nummer 19033373504 en ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF